• Kan Fitguide Coaching mij begeleiden?

Heb je een voedingsvraag of afvalwens, dan kun je zonder doorverwijzing door een huisarts bij ons terecht. Er is één uitzondering: als je om medische redenen voeding nodig hebt die aan specifieke eisen moet voldoen, begeleiden we je niet. In dat geval heb je een doorverwijzing van je (huis)arts nodig voor een diëtist.

 

  • Wat is de meerwaarde van begeleiding bij Fitguide Coaching?

Je gezondheid verbeteren is wat ons betreft geen tijdelijke zaak. Het gaat om het stap-voor-stap verbeteren van je voeding- en leefpatroon. Niet voor even, maar voor altijd. Door het maken van slimme en gezonde keuzes, door je voedingspatroon af te stemmen op je dagelijkse activiteiten, door rekening te houden met feestjes en andere verleidingsmomenten. Maar ook door ruimte in te bouwen voor af en toe die minder verantwoorde keuze. Het gaat tenslotte om de totale balans. Wij helpen je daarbij graag op weg, zodat je straks zelf alle kennis en vaardigheden hebt om een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

 

  • Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en een diëtist?

Een gewichtsconsulent begeleidt mensen met gewichtsproblemen of voedingsvragen naar een gezond eet- en leefpatroon. De gewichtsconsulent is bij uitstek de professional om je stap-voor-stap te leren hoe je verbeteringen aanbrengt in je huidige voedingspatroon en deze aanpassingen een plek geeft in je dagelijkse leven.

Een diëtist is opgeleid om alle aandoeningen die met voeding te maken hebben, te behandelen. De diëtist is specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte. De diëtist kan door het voorschrijven van een bepaald eetpatroon (dieet) de lichamelijke gezondheid bevorderen en/of gezondheidsklachten behandelen. Iedereen die een medisch voedingsadvies nodig heeft bezoekt de diëtist.

 

  • Aan welke kwaliteitseisen voldoe je?

Fitguide Coaching heeft een door BGN goedgekeurde vakopleiding afgerond en volgt verplichte nascholingen, zodat wij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Verder verkopen wij géén maaltijdvervangers of afslankproducten, begeleiden wij cliënten volgens het BGN-behandelprotocol en volgt bij een geschil de BGN-klachtenprocedure.

 

  • Wat is de werkwijze?

Voordat we je een voedings- en beweegadvies geven, brengen we je huidige leefstijl in kaart. Wat je op dit moment eet, wat voor werk je doet, of je sport en of je een dieetverleden hebt, nemen we allemaal mee. Geen mens is hetzelfde en onze adviezen zijn dus altijd maatwerk.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

 

  • Ik ben flink te zwaar (BMI 30+). Kan ik ook bij jullie als gewichtsconsulent terecht i.p.v. de diëtist?

Jazeker! Zo lang je geen medisch voedingsadvies nodig hebt en baat hebt bij het verbeteren van jouw eet- en leefpatroon kan de gewichtsconsulent je begeleiden.

Mocht er twijfel zijn over jouw gezondheidstoestand en/of het bestaan van aandoeningen waarvoor een medisch voedingsadvies nodig is, dan zal de BGN-gewichtsconsulent jou vragen contact te zoeken met je huisarts.

 

  • Waarom is een intakeformulier zo belangrijk?

Om je klachten en doelen goed te kunnen interpreteren, heb ik (veel) informatie van je nodig. Daarom vul je vooraf een uitgebreid intakeformulier in. Ik besteed tijd en kennis aan het gehele plaatje. Van levensstijl tot beweging, van slaap tot ontspanning en van voeding tot suppletie.

 

  • Ik vind een uitgebreide vragenlijst invullen moeilijk, wat nu?

Als je dit spannend en confronterend vind is het juist het goede moment! Zo krijg je zelf alvast wat inzicht en hou je jezelf een leerzame spiegel voor. Uit je comfortzone én bewustwording is stap nummer 1. Ik krijg dit vaak terug als feedback van cliënten. Na het invullen van de lijst komen ze er (al) achter hoe veel klachten ze hebben. Maar dit is vaak weggestopt of ze zijn er aan gewend geraakt.

 

  • Wat gebeurt er met mijn ingevulde vragenlijsten en gegevens?

Jouw informatie gebruik ik alleen om te puzzelen en te bepalen wat belangrijk is om jouw klachten aan te pakken. Ik ga uiteraard strikt zorgvuldig om met je gegevens volgens de regels van de privacywetgeving (AVG). Ik doe er verder niets mee, ze worden beveiligd opgeslagen en zullen nooit gedeeld worden met anderen. Nadat je klaar bent bij mij, wis ik alles.

 

  • Wat moet ik doen als ik verhinderd ben?

Wanneer je onverhoopt verhinderd bent, dien je de afspraak minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen. Bij een te late annulering ben ik helaas genoodzaakt om de geplande tijd in rekening te brengen.