Waarom Fitguide?

 

Als BGN-gewichtsconsulent adviseer ik je bij het verbeteren van je voedingspatroon en het bereiken van een gezond gewicht. Ik volg hierbij de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. 

 

Voordat ik een voedingsadvies geef, breng ik je huidige leefstijl in kaart. Wat je op dit moment eet, wat voor werk je doet, of je sport en of je een dieet verleden hebt, neem ik allemaal mee. Geen mens is hetzelfde en de adviezen zijn dus altijd maatwerk. In kleine stapjes werken we samen toe naar een gezond voedingspatroon en een gezond gewicht.

 

Heb je een voedingsvraag of afvalwens dan kun je zonder doorverwijzing door een huisarts bij mij als BGN-gewichtsconsulent terecht. Er is één uitzondering: Als je om medische redenen voeding nodig hebt die aan specifieke eisen moet voldoen begeleid ik je niet. In dat geval heb je een doorverwijzing van je (huis)arts nodig voor een diëtist.

 

Je krijgt tijdens dit traject in plaats van geneesmiddelen, leefstijl op recept voorgeschreven. Het gaat hierbij om de 4 zuilen van een gezonde leefstijl: voeding, beweging, stress en bioritme (slaap).

Uiteraard zijn de andere 2 zuilen, goede relaties en een positieve mindset, belangrijk voor het behalen van jouw doelen. 

 

Bij steeds meer mensen dringt het belang door om chronische aandoeningen te voorkomen dan wel te behandelen met minder medicatie en beter resultaat. Dit is ook de beste manier om de groei aan zorgkosten om te draaien en het tekort aan personeel het hoofd te bieden. 

 

Stop met dat jojo-effect en zorg voor een resultaat voor de lange termijn. Samen zullen we een voedingsplan samenstellen die bij jou past en jij een leven lang kan volhouden. Jouw eigen unieke gezonde leefstijl. 

 

Wat is deze methode niet:

  • Het is geen strenge dieetkuur
  • Het is geen methode om snel heel veel kilo’s te verliezen
  • Het is beslist geen methode die zomaar, zonder moeite volgehouden kan worden

 

Wat is deze methode wel:

  • Het is een traject aangepast aan de behoeften van jouw lichaam
  • Het is een gezonde leefstijl voor de lange termijn, snel resultaat is namelijk ook weer snel weg
  • Het is een methode die niet altijd even makkelijk zal zijn, maar waar we stap voor stap richting jouw doel zullen komen
  • Het is een methode waarbij je de beste versie van jezelf wordt!