Dit is wat kinderen eten over de hele wereld

Gepubliceerd op 27 november 2020 om 13:09

Fotograaf en activist Gregg Segal vloog voor zijn project ‘Daily Bread’ de hele wereld over. Hij vroeg kinderen om bij te houden wat ze de hele week gegeten hadden. Hij laat in zijn boek een kunstzinnig portret zien van kinderen uit alle uithoeken van de aarde, omringd door een scala aan kleurrijke voeding. De gedetailleerde foto’s vertellen het verhaal van hoe kinderen eten over de hele wereld. Die plaatjes liegen er niet om.

 

“In India, Maleisie en het Midden-Oosten is junkfood heel populair, maar vooral bij de midden- en hogere klasse. In India kost een Domino’s pizza dertien dollar: dat moet je je kunnen veroorloven. Het bizarre gevolg is dat het meisje dat in Mumbai met haar ouders in een hutje bij de spoorlijn woont een veel gezonder dieet heeft dan een kind met rijke ouders. Haar moeder maakt curry’s met linzen op een gasbrandertje, en ze krijgt elke dag verse groenten binnen. Op plekken waar mensen niet in aanraking komen met de grote fastfoodketens (en dus een traditioneel eetpatroon hebben) eten kinderen het gezondst”.

 

In de VS komt voornamelijk de arme bevolking in aanraking met goedkoop fastfood en is gezond, vers eten duurder en minder toegankelijk voor groepen in armere wijken. Hier zie je dus dat overgewicht veel vaker voorkomt bij de armsten van de bevolking.

 

Je ziet dus niet alleen verschillen in voeding per land, maar ook grote verschillen in het land zelf. “Doordat men in het Westen langzaamaan steeds bewuster wordt van gezond eten, zetten grote fastfoodketens massaal in op ontwikkelingslanden. Daar is die kennis nog niet zo aanwezig en geldt eten bij zo’n keten vooral als statussymbool.”

 

Met het boek hoopt Gregg mensen bewuster te maken van hun voeding. Niet alleen van hun eigen voeding, maar vooral ook dat van hun kinderen. “Eetgewoonten beginnen al jong. Als je niet gewend raakt aan een gezond dieet als je 9 of 10 bent, wordt het een stuk moeilijker als je ouder bent,” zegt hij.

Bij welk plaatje zou je jezelf als kind het meest mee hebben vergeleken? 

Kawakanih Yawalapiti, 9, Brazilië

Anchal Sahani, 10, India

Beryl Oh Jynn, 8, Maleisië

Davi Ribeiro De Jesus, 12, Brazilië

Meissa Ndiaye, 11, Senegal

Ademilson Francisco Dos Santos (11), Brazilië

Adveeta Venkatesh, 10, India

Rosalie Durand, 10, Frankrijk

Sira Cissokho, 11, Senegal

Hank Segal, 8, VS

Yusuf Abdullah Al Muhairi, 9, Dubai

Andrea Testa, 9, Italië

June Grosser, 8, Duitsland

Siti Khaliesah Nataliea Muhamad Khairizal, 9, Maleisië

Leona “Nona” Del Grosso Sands, 6, VS

Isaiah Dedrick, VS

Frank Fadel Agbomenou, 8, Senegal

Cooper Norman, 12, VS

Tharkish Sri Ganesh (10) en Mierra Sri Varrsha (8), Maleisië

Alexandra (9) en Jessica (8) Lewis, VS

Greta Moeller,7, Duitsland

John Hintze, 7, Duitsland

Paolo Mendolaro, 9, Sicilië

Henrico Valias Sant`anna De Souza Dantas, 10, Brazilië


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.